Készülsz az érettségire, de nem bírod tovább, csak szörfölgetsz a neten? Olvasgasd bejegyzéseinket, és garantáltan ragad rád valami!

A 18. századi abszolutizmus kora a Rákóczi-szabadságharc végétől a 18. század végéig tartó hosszú időszak volt a Habsburg-ház által újraegyesített történelmi Magyar Királyságban. Ebben a korban jelent meg németesítési szándék, aminek következtében a Habsburg Birodalom hivatalos nyelve a német lett. Erdélyt nem egyesítették Magyarországgal, hanem külön kormányozták, és a közigazgatási átszervezés során felszámolták a vármegyéit, valamint a székely és szász székeket és kerületeket. Sőt, évtizedeken keresztül össze sem hívták az országgyűlést, sem Magyarországon, sem Erdélyben.

Szerző: Kakuk Móni  2010.03.23. 13:34 Szólj hozzá!

Címkék: történelem felsőoktatás érdekesség felvételi érettségi középiskola hagyomány középszint emelt szint hagyományteremtés

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenelemerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr541862314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása