Az idén összesen 93100 diák érettségizett történelemből, melyből csak 5300-an tettek emelt szintű vizsgát. Középszinten 180 perc állt a diákok rendelkezésére a 2 rész teljesítésére. Az első részben 12 rövid tesztkérdést kellett megválaszolniuk a tanulóknak mind egyetemes mind magyar történelmi vonatkozásban. A második részben 8 esszékérdésből kellett hármat részletesen kidolgozniuk a tanulóknak.

Az emelt szinten érettségizők 240 percet kaptak a két feladatrész kidolgozására. A tesztkérdések megválaszolására 90 perc állt rendelkezésükre, de atlaszt nem használhattak. A második részben 10 esszé jellegű témából 2-2 magyar és egyetemes történelmi témát kellett választaniuk a diákoknak.

Forrás: www.edupress.hu

-KÉ-

Szerző: MRO HISTORIA Könyvkiadó  2010.05.20. 11:29 Szólj hozzá!

Címkék: történelem érettségi középiskola középszint emelt szint

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenelemerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr791990172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása